Nye svømmekurs begynner i mars

S V Ø M M E K U R S  2018

Merk at vi ikke har svømmekurs i skoleferiene (inkludert uke 8 og 9) eller i helligdager som pinse eller 17. mai.

VIDEREGÅENDE SVØMMEKURS

Videregående svømmekurs starter opp mandag 5. mars 2018 fra kl 19:30-20:15.

Viktig! Barna må kunne svømme 25 meter. Instruktører er våre badevakter under ledelse av avdelingslederen for bad, Dino Hadrovic. Ta gjerne kontakt med Dino for mer informasjon: dino@jorekstad.no

BARN, 6 ÅR OG OPPOVER

starter mandag 5. mars 2018

kl. 17:30-18:15

kl. 18:30-19:15

 

BABYSVØMMING

starter tirsdag 6. mars kl 13:30

og onsdag 7. mars kl 13:30

Kurset for viderekomne babyer starter tirsdag 6. mars kl 14:00.

 

MER INFORMASJON:

Dino Hadrovic har holdt svømmekurs hos oss siden 1998 og lært rundt 1000 barn å svømme.

En kursdag er på 45 min hvorav det siste kvarteret er frilek. Barna deles inn i grupper litt etter hvor trygge de er i vannet og etter alder. Foreldre kan være med inn for å se på, men de får ikke være i bassenget sammen med barna. For de som ønsker å bruke de andre bassengene har vi en pris på 95,- per person til familien til barna som er på kurs.

Nedenfor følger noen råd om babysvømming fra Svømmeforbundet. Har du flere spørsmål, ta kontakt med oss på tlf 61 05 70 60.

Hva er babysvømming?

Babysvømming er en vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år der foreldre deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en lekeaktivitet som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og barnet.

Under babysvømming har foreldrene selv ansvaret for sitt barn. Skal søsken følge med, kreves minst en voksen for hvert barn som ikke er svømmedyktig. Instruktøren skal gi råd og veiledning.

Jorekstad følger normene for Norges Svømmeforbund, det har heller ikke vært ulykker forbundet med babysvømming på Jorekstad eller ellers i landet (så langt vi kjenner).

Hovedmålet med å delta på babysvømming bør være å lære babyen å være trygg over og under vann, samt oppøve selvstendighet i vann, uansett dybde og temperatur. Også ut fra et sikkerhetsmessig synspunkt kan man drive babysvømming. Babyer som har deltatt i organisert babysvømming, har falt i vannet i andre sammenhenger og reddet seg selv.

Når kan man starte med babysvømming?

I prinsippet er det ingenting i veien med å starte direkte etter fødselen. Her vil vannets temperatur være en bestemmende faktor. Vi på Jorekstad har satt en nedre aldersgrense på 8 uker og 4 kg, grunnen til dette er at det er et «stort» anlegg, og det kan være litt støy.

Eventuelle handikap er ikke til hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barna. Hvis du er i tvil, anbefaler vi å ta kontakt med lege.

Hvor lenge skal vi holde på?

Når barnet er blitt 2 år, eller ikke lenger får delta på babysvømming, bør foreldrene fortsette å gå i basseng med jevne mellomrom for å holde ferdigheten ved like. Kanskje finnes det småbarnssvømming eller foreldre/barn- kurs som bygger på ferdighetene fra babysvømmingen. Hvis ikke, så følg opp på egenhånd! Vanntemperaturen er ikke så vesentlig lenger.

Første gang på babysvømming

Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet.

Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen. I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet truse uten bleie. Trusen skal kunne fange opp eventuelt «ukontrollert utslipp». Denne kan du leie under kurset av oss, eller vi har dem for salg.

La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet.

Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet. (Ta av trusa først). Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt fuktighetskrem til slutt. Beregn også litt god tid etter kurset, babyen trenger litt tid til etterpå, før en går ut spesielt på kalde dager